BUSSEIG

INSTRUCTOR 2 ESTRELLAS CMAS

ES AGÈNCIES DE BUSSEIG: PADI, SSI, CMAS… QUINA TRIAR?

Informació extreta de: www.buceopedia.com

Has decidit que vols obtenir una titulació de busseig i comences a cercar informació sobre cursos i escoles. Aleshores sents parlar del Curs d'Aigües Obertes de Padi , del curs SSI Open Water, del Curs de la Federació Espanyola d'una estrella…

Segurament ja estiguis una mica perdut i pensant: “jo només vull aprendre a bussejar”… quin curs he de fer?

Doncs com gairebé tot, no hi ha una resposta simple a aquesta pregunta. Anem a entrar en detall al meravellós món de les agències de busseig.

QUÈ ÉS UNA AGÈNCIA O CERTIFICADORA DE BUSSEIG ?

Una agència de busseig és l'organització que s'encarregarà d'emetre el teu títol o certificació de busseig . I amb això certifiquen que has assolit un cert nivell, segons els seus estàndards d'entrenament.

És a dir, s'asseguren que per obtenir aquest títol has estat capaç de complir tots els requisits teòrics i pràctics que ells exigeixen. Resumint: has “aprovat” aquest nivell i et donen el carnet! 

Hi ha moltes agències diferents, algunes de les més conegudes són PADI, SSI, CMAS, NAUI, SDI, RAID,.. I dins de cadascuna hi ha diferents nivells, que corresponen amb diferents cursos. Algunes estan més enfocades al busseig recreatiu i d'altres més a busseig tècnic o busseig en coves, etc.

Algunes de les agències de busseig més conegudes a nivell mundial

Com pots imaginar, no t'han d'exigir el mateix als seus cursos una agència que una altra. Però per fer-ho tot una mica més fàcil, gairebé totes les agències segueixen els estàndards d'entrenament del Consell Mundial d'Entrenament de Busseig Recreatiu ( WRSTC ).

Aquest consell s'encarrega d'establir el mínim entrenament necessari per a cada títol o nivell. D'aquesta manera s'aconsegueix que els cursos t'entrenin a un nivell similar i puguin ser equivalents, tot i ser de diferent agència.

Gràcies a això, podeu intercalar cursos entre la majoria d'agències. Per exemple, podeu realitzar el Curs d'Open Water amb PADI, el Curs Avançat amb SSI i el Curs de Rescat amb PADI de nou.
 

ÉS MOLT IMPORTANT L'AGÈNCIA DE BUSSEIG QUE ELEGEIXO JO COM A ALUMNE?

Aquesta és una bona pregunta i personalment crec que la resposta ràpida és no.

Per què? Doncs perquè, com hem dit, encara que hi hagi algunes diferències entre les agències, els nivells són força similars. Sobretot a les agències de busseig més grans, com PADI i SSI.

Els continguts teòrics, els exercicis que realitzaràs sota l'aigua i el nombre de busseigs mínims són molt semblants entre agències.

Encara que siguin les agències les que dicten el contingut, al final és l'instructor qui s'encarregarà d'impartir-lo. I d'ell o ella dependrà que tinguis o no un entrenament de qualitat.

Les diferències entre PADI i SSI al final.

I PER A L'INSTRUCTOR ÉS IMPORTANT L'AGÈNCIA DE BUSSEIG?

Sí que ho és, ja que un instructor PADI només podrà impartir i certificar cursos de PADI. Ja que és l'agència qui el certifica per ensenyar els seus cursos. Però un instructor ho pot ser de més d'una agència.

És comú que un instructor sigui instructor PADI i instructor SSI , per exemple. En aquest cas pot impartir cursos de dues agències, de manera que té més facilitat per trobar feina. Ja que podreu treballar amb escoles que ensenyin cursos PADI i escoles que ensenyin cursos de SSI.

I PER A LESCOLA? PER QUÈ UNA ESCOLA ÉS PADI O SSI?

Una escola de busseig s'associa a l'agència que més us agradi o que més us convingui. Normalment depèn de l'agència dels seus instructors, dels preus per certificació, dels idiomes dels materials o del conegut que sigui aquesta agència a la regió.

Tingues en compte que, com més coneguda sigui l'agència, més fàcil és vendre els seus cursos i que la teva certificació sigui reconeguda a tot el món . És per això que les agències intenten estendre's i donar-se a conèixer.

Si entres per la porta de la meva escola dient que et vols treure el curs d'Open Water i jo et dic que nosaltres t'ho fem però que és el títol de l'associació de bussejadors regionals del meu poble… és molt possible que te'n vagis a l'escola que està davant que t'ofereix PADI, no?

LES AGÈNCIES DE BUSSEIG MÉS CONEGUDES

PADI

PADIProfessional Association of Diving Instructors va ser fundada a Illinois, Estats Units el 1966.

És l'organització més gran d'entrenament de busseig del món. Va ser creada per dos instructors que cercaven facilitar i millorar l'ensenyament del busseig. De manera que fos accessible a més gent i amb un entrenament més estandarditzat. Actualment PADI és present a més de 186 països, amb 137.000 professionals i més de 6.600 centres de busseig.

SSI

SSI – Scuba Schools International va ser fundada el 1970 a Colorado, Estats Units.

L'altra gran agència a nivell mundial actualment és SSI, amb 30 oficines internacionals i fins i tot més presència en algunes regions que PADI, especialment a Àsia, . El 2014 SSI va ser adquirida per la companyia d'equip de busseig MARES. Té al voltant de 2.800 centres i resorts associats a 110 països i materials de formació en fins a 30 idiomes.

CMAS / FECDAS

CMAS - Confederació Mundial d'Activitats Subaquàtiques, Fundada a France el 1959

És una organització no comercial amb Jacques Cousteau com un dels seus membres fundadors. CMAS regula l'entrenament de les federacions nacionals de fins a 130 països. Entre ells Espanya amb l'associació FEDAS (Federació Espanyola d'Activitats Subaquàtiques), amb força presència a tot el país.

NAUI

N AUI – National Association of Underwater Instructors, fundada a Califòrnia el 1959

És una de les agències més antigues, promovent sobretot un busseig segur. Amb molta presència als Estats Units però força menor en altres parts del món. Considerada una organització sense ànim de lucre, menys comercial que d'altres.

RAID

RAID – Rebreather Association of International Divers

Fundada tan sols el 2007 per alguns exmembres de PADI i SSI. Va néixer com una associació per al busseig amb rebreathers o reciclador, però més tard es va ampliar per oferir tota mena de cursos de busseig recreatiu. Amb una oferta força limitada encara, però amb creixement en els darrers anys.

Aquestes són algunes de les associacions més conegudes, no obstant això n'hi ha molts. Pots veure una gran llista a Wikipedia .
 

Llista d'organitzacions de certificació de bussejadors

Aquest article enumera agències de certificació de bussejadors submarins notables. Aquests inclouen la certificació en busseig en cova , busseig comercial , busseig recreatiu , busseig tècnic i apnea . Les agències de certificació de busseig són organitzacions que emeten certificats de competència en habilitats de busseig amb el seu propi nom i que formen, avaluen, certifiquen i registren els instructors amb llicència per presentar cursos seguint els estàndards de la certificació que expedeixen.

Agències de certificació de submarinisme recreatiu.

Organitzacions que publiquen estàndards de competència en habilitats i coneixements de busseig recreatiu i emeten certificacions per als bussejadors avaluats com a competents d'acord amb aquests estàndards per escoles o instructors afiliats:

Agències de certificació de busseig tècnic 

Organitzacions que publiquen estàndards de competència en habilitats i coneixements tècnics de busseig i emeten certificacions per als bussejadors avaluats com a competents d'acord amb aquests estàndards per escoles o instructors afiliats:

Agències de certificació de busseig en coves 

Organitzacions que publiquen estàndards de competència en habilitats i coneixements de busseig en coves i emeten certificacions per als bussejadors avaluats com a competents d'acord amb aquests estàndards per escoles o instructors afiliats:

Agències de certificació d'apnea i snorkel 

Organitzacions que publiquen estàndards de competència en apnea i habilitats i coneixements de busseig i emeten certificacions per als bussejadors avaluats com a competents d'acord amb aquests estàndards per escoles o instructors afiliats:

Autoritats de registre i formació de bussejadors comercials 

Organitzacions que publiquen estàndards de competència en habilitats i coneixements de busseig comercial i emeten certificacions per als bussejadors avaluats com a competents d'acord amb aquests estàndards per escoles registrades o afiliades:

Organitzacions que certifiquen específicament bussejadors de seguretat pública:

Agències de certificació de busseig científic

Organitzacions que publiquen estàndards de competència en habilitats i coneixements científics de busseig i emeten certificacions per als bussejadors avaluats com a competents d'acord amb aquests estàndards per escoles o instructors afiliats:

 

 

EQUIVALÈNCIES DE CURSOS

At varius vel pharetra vel turpis

Aquí podeu veure una taula amb els noms i nivells de les titulacions de busseig recreatiu de les principals agències:

Com veus totes les agències grans, segueixen els mateixos estàndards del Consell d'Entrenament de Busseig Recreatiu (RSTC) i ISO. A més, la majoria de cursos tenen el seu equivalent en altres agències

CONSELLS FINALS

Trieu l'agència que escolliu, assegureu-vos que segueix els estàndards del Consell d'Entrenament de Busseig Recreatiu (RSTC). Amb això t'assegures que no tindràs cap problema per bussejar a cap lloc del món o per continuar la teva formació.

Quan vagis a triar un curs de busseig, més que a l'agència, fixa't en quin instructor l'impartirà i la seva experiència. Dins de totes les agències hi ha instructors molt bons, però també n'hi haurà d'altres que hi posin menys ganes i esforç. I això és el que marcarà la diferència entre aprendre realment a bussejar o simplement tenir un títol.

 

PRINCIPALS DIFERÈNCIES ENTRE PADI I SSI

Les agències de busseig: Quina triar?

Informació extreta de: www.buceopedia.com

Si estàs pensant en realitzar el teu curs de busseig amb PADI o SSI i no tens molt clara la teva decisió, en aquest article t'explicarem quines són les principals diferències i avantatges.

PADI i SSI són les dues agències de busseig més famoses i esteses a nivell mundial. I cal dir que totes dues tenen cursos de qualitat, amb bons materials i ben estructurats , per formar bussejadors preparats.

De fet, veuràs que la majoria de diferències són força petites i afectaran més l'instructor i l'organització dels cursos que a tu com a alumne.

Si necessites més informació sobre les agències de busseig, la trobaràs a l'article següent:
 

INSTRUCTORS I ESCOLES

Si ens fixem en allò que els seus noms indiquen, SSI és una associació d'escoles (Scuba Schools International), mentre que PADI és una associació d'instructors (Professional Association of Diving Instructors).

Això es tradueix que per impartir un curs SSI, l'instructor sempre ho ha de fer a través d'una escola associada a SSI . Per contra, PADI sí que permet a un instructor ensenyar un curs de manera independent, sense haver d'estar obligat a treballar en una escola o centre de busseig.

I això pot ser un avantatge per a l'instructor i per a tu com a alumne. No obstant això, la pega daixò és que, la qualitat daquests cursos que linnstructor ensenya pel seu compte és més difícil de controlar per a lagència.

MATERIALS

Una diferència important per a tu com a alumne és que PADI exigeix ​​que cada estudiant compri el manual del curs , ja sigui en paper o digital. SSI et permet, en canvi, que el manual sigui prestat per l'escola o que el llegeixis en línia.

D'altra banda, SSI té un sistema digital més ràpid i accessible que permet a les escoles activar el manual d'un curs per a un cert alumne de manera ràpida. Així pots a través d' una app o del teu ordinador llegir els teus manuals, registrar les teves immersions i mantenir els teus carnets de certificació.

FLEXIBILITAT A L'ENSENYAMENT

El mètode d'ensenyament de PADI és més estricte amb l'ordre en què s'ha d'ensenyar un curs . Mentre que SSI permet més flexibilitat a l'instructor quant a reordenar alguns exercicis com més convenient ho cregui per a l'alumne.

Personalment, crec que en alguns casos això fa que la vida sigui més fàcil tant a l'instructor com a l'alumne . Especialment, en els casos en què un alumne s'encalla amb un exercici, per exemple, treure's i posar-se la màscara sota l'aigua.

HABILITATS O EXERCICIS

Hi ha diferències en la manera d' ensenyar i practicar algunes habilitats específiques:

Per exemple, en lexercici de bussejador amb falta daire . El mètode de PADI és que el bussejador sense aire prengui directament el regulador alternatiu del company. Mentre que SSI ensenya com a mètode preferit que el company doni el regulador principal.

També hi ha petites diferències en altres habilitats, com ara els ascensos d'emergència. En qualsevol cas, malgrat les discussions que això causa entre els professionals, cada agència té els seus motius per donar suport a un cert mètode sobre l'altre.

Personalment, crec que totes dues tenen avantatges i inconvenients i seria ideal que l'alumne pogués conèixer diferents mètodes, debatre i raonar quin és l'adequat per a ell.

DIFERÈNCIES TEÒRIQUES I RECOMANACIONS

Pel que fa a la teoria dels cursos, és realment molt similar , especialment en els primers cursos com l' Open Water o el Curs Avançat , però sí que existeixen algunes diferències concretes:

Una diferència important és la velocitat màxima dascens recomanada per a un bussejador. Doncs PADI ensenya que mai no s'ha d'ascendir cap a superfície més ràpid de 18 metres en un minut i SSI, en canvi, és molt més conservadora, recomanant mai excedir els 9 metres/minut .

Una altra recomanació que varia entre les dues agències és quant al temps d'espera després de bussejar per poder viatjar amb avió . SSI també és més conservadora en aquest aspecte, recomanant un interval de 18-24h, mentre que PADI considera suficient una espera de 12-18h, segons s'hagi bussejat una sola vegada o s'hagin fet dies consecutius.

PROCESSAMENT DE CERTIFICACIONS PADI I SSI

Després de completar un curs PADI , tu o el teu centre de busseig ha d'enviar per correu postal prova d'haver finalitzat el curs perquè rebis, també per correu, un carnet . Mentrestant tindràs una targeta temporal.

Amb SSI la confirmació d'haver completat el curs la realitza l'escola de manera en línia . Amb això rebràs al moment una targeta digital i si ho demanes també una targeta física o carnet.

Ambdues agències tenen una base de dades d'alumnes en línia , on les escoles poden comprovar el teu títol, molt útil si perds el teu carnet.

CURSOS ESPECÍFICS DE PADI I SSI

Per últim dir que hi ha petites diferències en alguns cursos concrets. Sobretot quant a noms i requisits previs. Alguns exemples:

Curs avançat: El curs avançat de PADI exigeix ​​que dues de les cinc immersions siguin el busseig profund i el busseig de navegació subaquàtica, però el de SSI no.

A SSI l'equivalent al Curs Advanced de PADI s'anomena Advanced Adventurer . No pas confondre amb el títol d'Advanced Diver de SSI. Aquest és un nivell de reconeixement, no un curs, que se t'atorga automàticament quan registres 24 immersions i completes 4 cursos d'especialitat.

Curs de rescat: A SSI el curs de rescat és un curs d'especialitat que el poden fer bussejadors de nivell Open Water. Mentre que a PADI no és considerat un curs d'especialitat pel que exigeix ​​ser bussejador avançat. O almenys haver completat el busseig de navegació subaquàtica.

AVANTATGES DE SSI

  • SSI és en general una mica menys comercial que PADI. Partint que totes dues són comercials i t'intentaran “vendre” més cursos, equip de busseig, etc.
  • SSI té uns preus una mica menors . A causa en gran part que els materials estan disponibles en línia. Això és així tant per a alumnes com a instructors.
  • Els materials de SSI són més accessibles de manera en línia tant per a alumnes com instructors.
  • SSI pot controlar més fàcilment la qualitat de l'ensenyament en ser sempre aquesta a través d'una escola associada.
  • Les certificacions de SSI es poden imprimir localment , per la qual cosa podràs tenir-la només acabar el teu curs. O digitalment, de franc.

AVANTATGES DE PADI

  • Molta gent encara vol “treure's el PADI”. És a dir, continua sent l'agència més popular i més estesa. I per això continua sent la preferida per molts.
  • Un instructor PADI pot impartir-te un curs pel seu compte . Si tens un amic instructor, pots organitzar-hi llogar equips i en un parell de caps de setmana realitzar el curs i quedar certificat. I creu-me, hi ha molts instructors PADI al món!


 

EQUIVALÈNCIES DE CURSOS PADI I SSI

Per acabar, aquí pots veure resumida una taula amb els noms i nivells de les principals titulacions de busseig recreatiu de PADI i SSI:

Com veus totes dues segueixen els mateixos estàndards RSTC i ISO i els noms dels cursos varien molt poc.

Busseig a Girona

Llocs on fer immersions

Roca Muladera

2 Muntanyes submarines amb un canal des de 0 a 25 metres de profunditat i gran varietat de vida submarina.

Reggio di Messina

Trobem el "Reggio di Messina", a 25 minuts en vaixell des del port d'Estartit. Aquest vaixell era un ferry de 115 metres de llarg que també transportava el trànsit ferroviari entre Sicília i Itàlia. El 1991 va ser remolcada des de Barcelona fins a Estartit, on finalment va ser enfonsada a propòsit per crear un escull artificial. El naufragi ha estat malmès per moltes tempestes hivernals. Avui, el naufragi està dividit en 3 pedaços (popa, àrea central i proa). La part superior del pit té 27 metres de profunditat i descendeix a 35 metres. Només per a bussejadors experimentats de nivell 2 o avançat. Només anem al Reggio di Messina si les condicions climàtiques ho permeten.

Illa Pedrosa

La badia de Pedrosa es troba al llarg de la costa del Montgrí i es pot arribar en vaixell en uns 20 minuts. Aquesta immersió és més coneguda pel túnel submarí de 60 metres, ¡amb xemeneia! L' entrada al túnel té una profunditat de 18 metres i la sortida de 24 a 30 metres. 30 m és també la fondària màxima d'aquest indret de busseig. Al túnel s'hi poden veure petites llagostes sabatilla, llagostins i amb una mica de sort, fins i tot algunes llagostes. Per ingressar al túnel has de tenir nivell 2 o Avançat. Els de nivell 1 o OWD poden donar la volta a l'illa.

Reina / Illes Medes

Reina és un lloc de busseig de l'àrea marina protegida de les "Illes Medes". Situat al costat de la cova "La Vaca", aquest lloc és adequat tant per a principiants com per a bussejadors més experimentats. Es pot arribar als 24 metres de profunditat, però la zona més interessant és la de 18 a 20 metres de profunditat. Gaudiràs veient totes les espècies de la reserva: mers, anguiles muray, pops ...

Zanzibar

El paradis Africa 

isla de Mnemba

Mnemba és un centre turístic privat de l'illa, però els no hostes poden bussejar als esculls que envolta l'illa, que formen part d'una reserva marina. Els operadors de busseig de Zanzíbar programen viatges de busseig regulars aquí. Aquests esculls compten amb més de 600 espècies de peixos i tres espècies de dofins. L'illa també pot servir com a lloc d'anidació de tortugues verdes entre febrer i setembre.

Arrecife Nankivell & Hunga, Isla Unguja 

Grans i acolorits bommies de corall esquitxen el paisatge d'aquest punt d'immersió; de fet, Nankivell & Hunga són dos punts diferents que es troben un al costat de l'altre. Ofereixen una gran visibilitat i l'oportunitat de veure molta vida marina mentre s'examinen aquestes estructures de corall tou i dur. Prepara't per veure grans bancs de snappers grocs. També tens l'oportunitat de veure peixos lleopard, peixos cocodril, mers, peixos cirurgià i molts altres habitants de l'escull. En ocasions s'han vist ratlles a prop d'aquest punt d'immersió. Amb una profunditat màxima de 18 m, aquest punt d' immersió d' escull és accessible per a bussejadors de tots els nivells. Amb un dels paisatges d'escull més singulars de Zanzíbar, no et pots perdre aquestes immersions.

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.